top of page

PROFILER

Våra Profiler och dess hållfasthet och mekaniska egenskaper matchar eller överträffar traditionella motsvarigheter i stål. Alla våra utdragna (pultruderade) profiler tillverkas av glasförstärkt polyesterharts (GRP) och inkluderar en kontinuerlig strängmatta och en polyesterytaslöja på utsidan. Denna kombination ger exceptionell korrosionsbeständighet och väderbeständighet, vilket gör att våra profiler kräver lite eller inget underhåll och är mycket hållbara. 

Profiler.png

Varför våra Profiler i GRP?

Billigare: Våra profiler är i jämförelse med stål och aluminium ett mycket billigare alternativ. Även miljömässigt är vårt material ett bättre alternativ, se DS-DSP-00 för mer info.


Exceptionell styrka: vikt till vikt är GRP-profiler starkare än konstruktionsstål. GRP-profilernas utmärkta slagstyrka minskar skador som orsakas av oavsiktliga kollisioner.


Lättvikt: med en vikt på upp till 80 % mindre än stål och 30 % mindre än aluminium ger GRP-profiler motsvarande prestanda för avsevärt mindre vikt.


Korrosionsbeständig: GRP-profiler påverkas i allmänhet inte av exponering för en mängd olika frätande kemikalier och miljöer. En syntetisk yta appliceras och därigenom förbättra de redan utmärkta korrosionsbeständiga egenskaper.


Underhållsfritt: de korrosionsbeständiga egenskaperna hos våra GRP-profiler

avlägsnar nödvändigheten av periodisk lackering eller ytbehandling.


Låg värmeledningsförmåga: alla våra GRP-profiler har låg värmeledningsförmåga. Till exempel är de runt 1/250 av aluminium, och 1/60 av stål.


Icke-ledande: GRP-profiler är elektriskt icke-ledande, vilket gör deras specifikation idealisk för områden där man normalt måste jorda strukturen.

Användningsområden

GRP profiler är vanligt i byggandet av kompletta kompositstrukturer. Decksafe är specialiserat på tillverkning av Kompositplattformar, Trappor, Access Stegar, Broar och Gångvägar. Dock så är mångfalden stor och kan användas tillsammans med traditionellt material utan problem.
 

h-profil.JPG
bottom of page